Onderwijs

Welkom op Basisschool De Bijenkorf, Jenaplanschool voor eigen-wijs onderwijs  
  
Bij ons is de wereld onze leeromgeving, waarin we samen praten, werken, spelen en vieren. We werken vanuit de Jenaplanvisie, waarderen dat elk kind uniek is, andere capaciteiten en talenten heeft en zich anders ontwikkelt. We zijn allemaal verschillend en dat waarderen we omdat we zo juist van elkaar leren.
 
Dat doen we in stamgroepen met kinderen van twee leerjaren. Kinderen ontdekken zichzelf en hun mogelijkheden en leren verantwoordelijkheid te nemen voor elkaar en voor hun werk, waardoor hun zelfvertrouwen groeit. Het is een natuurlijk proces waarbij de optimale ontwikkeling van ieder kind centraal staat. In twee jaar kan een groepsleerkracht kinderen écht leren kennen en hen helpen het beste uit zichzelf te halen.

Op onze school  vormen leraren, kinderen én ouders een team. Want opvoeden gebeurt niet alleen thuis en leren niet alleen op school. De grote, gezamenlijke betrokkenheid van leerkrachten en ouders zorgt voor een fijne en veilige omgeving waarin kinderen zichzelf kunnen en mogen zijn.
 
In onderstaande links vindt u meer informatie over Jenaplanonderwijs. In onze schoolgids kunt u meer lezen over het onderwijs, de aanpak en de organisatie op De Bijenkorf. Wilt u hierover in gesprek en of kennismaken, neemt u dan gerust contact op. 

U bent van harte welkom, om samen met ons, uw kinderen de ruimte te geven om zich op hun eigen wijze te ontwikkelen.
 
Namens het team,
Laika Cortenbach directrice 

Meer informatie over Jenaplan onderwijs vindt u hier

Om het filmpje “Jenaplanonderwijs; ieder kind is uniek!” te zien klik hier
 

 

Cookie instellingen